středa 27. dubna 2011

Kokořínsko - den první

V pátek jsme rozdali poslední chundelatá štěňata. Trochu smutná, ale zároveň úlevná událost. Proto bylo načase, aby zádumčivá fenka a unavení chovatelé po dvou měsících konečně vyrazili na dvoudenní výlet!

Za cíl jsme zvolili chráněnou krajinnou oblast Kokořínsko, a toto byly jednotlivé zástavky:

LIBĚCHOV - městečko před branami Kokořínska s malebným zámkem Liběchov. Ideální místo pro malou svačinku ve stínu platanu. V zámku Liběchov bývalo muzeum asijských kultur, kde jsem v roce 2001 poprvé hrála na gamelan, a od té doby se to se mnou táhne. V roce 2002 spláchla zámek velká povodeň, a jeho prostory musely být vyklizeny. Doteď je zámek v havarijním stavu.

ÚŠTĚK - sympatické malé městečko, o kterém jsme vlastně nic nevěděli, ale líbil se nám (a hlavně Luně) jeho název. Stálo to za to. Našli jsme prima pizza-bistro a ve městě se konal folklorní jarmark s atrakcemi a tržíčky. Místní obchodníci a řemeslníci vystavovali na odiv své výrobky - dřevěné nádobí, kované meče a halapartny, domácí sýry a uzenky, pletené košíky, pálenou keramiku a samozřejmě malované kraslice. Nakonec jsme neodolali a zakoupili si krásnou hliněnou formu na bábovku :-)

SKALKA - poslední a nejdůležitější zastávka prvního dne. V místních hlubokých hvozdech se totiž nachází tajný trampský srub pod skalním převisem, kde jsme se před dvěma a půl lety seznámili. Srub byl naštěstí prázdný, a tak jsme v něm mohli přenocovat. V noci ke srubu náhle přikvačila banda trampů, kteří možná také chtěli ve srubu strávit noc. Naše Luna však tolik vrčela a štěkala, že si to trampíci rychle rozmysleli a šli o dům dál.

Zámek Liběchov
Úštěk a ta sopka vzadu je Ronov
Velikonoční kůzle na jarmarku

Žádné komentáře:

Okomentovat